HİKAYE OKUMA YARIŞMASI

İlimizde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim tarafından yapılan 7. Sınıf deneme sınavı sonuçları 7. sınıf rehber öğretmenimiz Asuman BAYRAKDAR tarafından incelenmiştir. Öğretmenimizin incelemesi ve gözlemleri sonucunda öğrencilerin akademik başarılarına okuduğunu anlama becerisinin düzeyinin etkili olduğu düşünülmektedir. Bu problem durumundan yola çıkılarak ilimizde yürütülen BİGEP kapsamında, seneye LGS öğrencisi olacak 7. Sınıf öğrencilerimize okuduğunu anlama becerilerine katkı sağlaması amaçlanan “Hikaye Okuma Yarışması” planlanmıştır.

14.01.2024 27

Hikaye Okuma Yarışması hakkında:

1.      Yarışma 7. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlemiştir.

2.      Belirlenen hikayeler ile ilgili yarışma soruları hazırlanmıştır.

3.      Öğrencilerin hikayeleri okumaları için yaklaşık 14 gün süre verilmiştir.

4.      Yarışma öğrencilere daha önce ilan edilen tarihte ve uygun bir zamanda gerçekleştirilmiştir.

Hikaye Okuma Yarışması’nın planlaması hakkında:

28/12/2023

Belirlenen hikayeler ile ilgili yarışma soruları hazırlanması

02/01/2024

Öğrencilerin hikayeyi okumaya başlaması

12/01/2024

Hikaye yarışmasının gerçekleştirilmesi

Hikaye Yarışması’nda belirlenen hikayelerin sorularının hazırlanmasının ardından yarışma öğrencilere duyurulmuş ve hikayeler öğrenciler tarafından okunmaya başlanmıştır. 12/01/2024 tarihinde uygun bir zamanda yarışma soruları öğrencilere yazılı olarak dağıtılarak yarışma gerçekleştirilmiştir.