BİGEP KAPSAMINDA KERMES ETKİNLİĞİ

BİGEP KAPSAMINDA KERMES ETKİNLİĞİ

 Bu zamanlarda uzanacak bir yardım elinin, yardım bekleyen insanlar için ne anlama geldiğini bilen, hiçbir şey yapmamaktansa küçük de olsa bir yerden başlamak gerekir diye düşünen  ve temelden insanı bu kültürle yetiştirmeye çalışan kişiler olarak okulumuz öğretmenlerinin  “Şimdi Yardım Zamanı” diyerek ile bir kermes düzenleme fikri ortaya çıkarmıştır. 

21.12.2023 120

21-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-2023     

21-12-202321-12-2023

Savaş  sözlük anlamı ile ,devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp olarak tanımlanan bir kelime  olmaktan çıkıp  kanlı canlı var olan bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmıştır. İnsanlık , tanımlamada kullanılacak olan hiçbir kelimenin gerçeklik kadar etkili olmadığını anlamak zorunda kaldığı zamanlardan geçmektedir.  Bu zamanlarda uzanacak bir yardım elinin, yardım bekleyen insanlar için ne anlama geldiğini bilen, hiçbir şey yapmamaktansa küçük de olsa bir yerden başlamak gerekir diye düşünen  ve temelden insanı bu kültürle yetiştirmeye çalışan kişiler olarak okulumuz öğretmenlerinin  “Şimdi Yardım Zamanı” diyerek ile bir kermes düzenleme fikri ortaya çıkarmıştır.  Okulumuz idare ve öğretmenleri tarafından da desteklenen 15 Aralık 2023 tarihinde hazırlıklarını tamamlayarak gerçekleştirdiğimiz kermes kapsamında , kermeste satılacak her bir ürünün ücretini Filistin’e yardım olarak ulaştırma amacı güdülmüştür. Aynı zamanda bu hafta ülkemizde yerli malı haftası olarak kutlanmasından dolayı  veli okul  iş birliği göz önünde bulundurulmuş, günler öncesinden yapılan duyurular ile velilerimizden kermeste satılabilecek ürünler getirmeleri rica edilmiştir. Böylelikle hem yerli malı ürünler satılmış ve yenilmiş bizim kültürümüz değer görmüş hem de Filistinli kardeşlerimize daha çok destek için para toplanabilmiştir. Kermes günü hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz tarafından yapılan yiyecekler ve iki bağışçı öğretmenimizin kendilerinin aldığı kırtasiye ürünleri satışa sunulmuş, satışa sunulan ürünler öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından satın alınmıştır. Kendi yaptıkları ürünleri tekrar para ile satın alarak sadece yardım etmeyi amaçlayan velilerimiz ve öğretmenlerimiz güzel bir yardımlaşma örneği sergilemiş, kurumumuzda yetişen çocuklara örnek bir davranışta bulunmuştur.  Yaparak yaşayarak, bizzat şahit olarak süreç içerisinde katılan öğrenciler için güzel bir yardımlaşma öğretimi ortamı sergilenmiş olup çocuklara fiilen bir öğrenme ortamı sunulmuştur.

Bu kapsamda Şanlıurfa ili Karaköprü ilçesi Sayburç İlk ve Ortaokulu olarak 15 Aralık 2023 tarihinde okulumuz bahçesinde gerçekleştirilen kermesimizde toplanan para dekont ile beyan edilerek amacına uygun bir şekilde  yerine ulaştırılmıştır.

 

TEMA: “Şimdi yardım zamanı” başlıklı Kermes

KAZANIM: Yardımlaşma ve dayanışma bilinci oluşmuştur.

Sorumluluk bilinci kazanılmıştır.

Veli-okul-öğretmen iş birliği sayesinde veli ve öğrencinin okula uyumu sağlanmıştır.

Yerli malına uygun ürünler sayesinde kültürümüzün değeri ön plana çıkarılmıştır.

YAPILAN FAALİYETLER

1)      Kermesin afişi hazırlandı ve tüm velilere duyuruldu. 

2)      Öğrencilere kermeste satmaları için el emeği ürünler hazırlatıldı.

3)      Kermeste sergilenmek üzere Filistin ile ilgili fotoğraf  sergisi düzenlendi.

4)      Kermes sırasında coşkuyu arttırmak amacıyla müzik dinletisi yapıldı.

5)      Kermes günü öğrencilerin yardımlaşma bilinci ve iç güdüsü kazanma amacıyla Filistin de neler oluyor başlıklı video izletildi.

6)      Okul veli öğretmen ve öğrenci işbirliği içinde kermes yapıldı.

7)      Kermes sonunda toplanan miktar dekont ile belirtilerek amacına uygun şekilde teslim edildi.