8. SINIF SINAV MOTİVASYONU

Okulumuzda 8. sınıf öğrencilerine  matematik öğretmenimiz Hasan NERGİZ tarafından BİGEP projesi kapsamında LGS sınavı öncesi  sınav motivasyon  eğitimi verilmiştir.

12.01.2024 31

20.12.2023 tarihinde 8. Sınıf öğrencilerine BİGEP kapsamında sınav motivasyon amacıyla LGS sınav öncesi verimli ders çalışma potansiyeli ,verimli ders çalışma ve soru çözme teknikleriyle ilgili sunum yapılmıştır. Bu sunum 9 öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Sunum bittikten sonra Öğrencilere evde nasıl ders çalıştıkları sorulmuş ve ders çalışırken neleri hatalı yaptıklarının farkına varmaları sağlanmıştır.  Lgs sınavının hem zamanı etkin kullanmayı hem de yorumlama becerisini ölçen bir sınav olduğu için düzenli ve planlı bir çalışma gerektiren bir sınav olduğu hatırlatılmıştır. Öncelikle her şeyin kendine inanmakla başladığını ve hedefinin olması gerektiğine vurgu yapılmıştır.

Sunumdan sonra sorusu olan öğrencilerden soruları alınarak geri bildirimde bulunulmuştur.